tiistai 1. lokakuuta 2013

Flunssa iski päälle

Joanna on päivä päivältä paremmassa kunnossa. Itse tosin olen saanut jonkinlaisen räkätaudin. Harmikseni en ole eilen, enkä tänään voinut mennä hänen luokseen sairaalalle. Itse vedän Posivil zink:iä naamaan ja toivon, että se auttaisi selättämään taudin nopeasti.

Kaikkein tärkeintä, että Joannan vointi on paljon parempi jo. Hän on paljon virkeämpi ja tuttua hymyä ja nauruakin olen saanut nähdä. Pientä leikinlaskuakin jo ilmassa.

Joanna jaksaa istua ilman tukea hetken aikaa sängyn laidalla ja tavallisessa tuolissa pidempiäkin aikoja Uno-korttipeliä pelaten.

Perjantaina fysioterapeutin tukemana seisoi pienen hetken omilla jaloillaankin. Mukavalta se ei vielä tuntunut, mutta iso askel sekin.

Ruoka alkanut maistua pikkuisen paremmin, kun viime viikkoon vertaa. Päivässä syö ehkä kaiken kaikkiaan palasen leipää, pari hedelmää ja maistelee ruokaa haarukallisen verran useampaa lajia joka aterialla. Joanna on ennen sairastumistaan painanut lähes 26 kg ja tällä hetkellä hieman yli 22 kg. Tyttö on kyllä hoikistunut entisestään. Pituutta hänellä on 133cm. Eiköhän painoa tule pikkuhiljaa lisää, kun alkaa liikkua ja saa ruokahalunsa takaisin.

Tällä hetkellä Joannalta on kielletty kaikki maitotuotteet, korkeiden kalkki arvojen takia. Harmittaa, kun hänelle maistui maito ja Viilikset hyvin. Nyt saa juoda vain mehuja ja limpparia. Vettäkään ei saa päivän aikana juoda paljon, siinä kunei ole ravintoarvoja ja paljon nautittuna huuhtoo elimistöstä hyviä aineita vain pois.

Joanna on yleensä ollut hurja makea hiiri, mutta nyt paremmin maistuu esim. hapankorppu.

Edelleen Joannan munuaisarvoissa jotakin häikkää. Sunnuntaina hänen virtsaa kerättiin 12 tunnin ajan johonkin säiliöön, josta tutkimus tehtiin. Yleensä luotettavampaa olisi kerätä 24 tuntia, mutta se ei vielä valitettavasti onnistu. Joannalle tiputetaan tosi isot määrät nesteitä vuorokaudessa ja lisäksi annetaan nesteenpoistoon Furesista pieni annos, näin munuaiset laitetaan töihin ja huuhdotaan. Tulos oli hoitajan mukaan kuitenkin parempi, kun viimeksi tehdyssä tutkimuksessa.

Nyt kun minä olen joutunut olemaan sairaalalta poissa, niin Joannaa on kuulemani mukaan pidetty, kun "kukkaa kämmenellä". Lähes koko ajan huoneessa on ollut hoitaja, opiskelija,"leikki täti", fysioterapeutti tai joku muu aikuinen. Meillä oli sunnuntaina Joannan kanssa puhetta, että mehän voisimme alkaa opetella virkkaamaan vaikkapa patalappua. Tänään hän aamulla kertoi, että oli jo leikki tädin kanssa aloittanut jo virkkaus puuhat.  Katsotaan, josko huomenna pääsisin työn tuloksia näkemään.

Tällaista tänne tällä hetkellä. On tullut luettua kirjaa ja haahuiltua sisätiloissa kaupassa käyntiä lukuunottamatta nämä pari päivää.

Harmittaa, kun en ole päässyt tätä blogia päivittämään niin usein, kun haluaisin. Nykyisessä huoneessa kannettava ei toimi ja tabletilla kirjoittaminen on tosi hankalaa. Tai lähinnä tekstin korjaaminen ja se vie aikaa ja hermoja. Toivon, että saisin järjestettyä itselleni paremman koneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti