tiistai 10. syyskuuta 2013

Tässä päivässäkin pientä jännitystä ilmassa

Aamulla astelin tuttuun tapaan asuntolalta, joka sijaitsee n. viiden minuutin kävely matkan päästä sairaalalta, Joannan luo. Tyttö nukkui vielä täyttä häkää ja hoitajan mukaan yö oli yskimistä lukuunottamatta mennyt oikein hyvin ja rauhallisesti. Helpottava kuulla, usein tällä hetkellä aina hieman jännittää, onko tilanne yön aikana muuttunut huononpaan. Jännä juttu, mutta usein yö on se aika, jolloin vointi monesti hänellä on huonontunut ja aamulla huoneessa on ollut tullessani paikalle jo kovasti säpinää.

Tänä aamupäivänä Joannalla oli pään alueen magneettikuvaus. Hän on ollut aina ihan älyttömän reipas kaikissa näissä tällaisissa tutkimuksissa ja niin oli nytkin. Viime viikolla vatsan alueen kuvauksissa piti pystyä pidättämään aika pitkä aika hengitystä ja Joannalta se sujui mallikelpoisesti. Itse olin jalkopäässä istumassa ja testasin samaa hommaa, huomasin ettei se muuten olekaan aivan helppoa. Tämän päiväinen kuva otettiin, että pystyttiin varmasti pois sulkemaan, ettei sienirihmastoa ollut levinnyt keskushermostoon.

Tänään poikkeuksena vointiin on oikeastaan ollut se, että lämpö on noussut hetkellisesti kuumelääkkeestä huolimatta sinne 39 tienoille. Tiedä sitten mitä se tarkoittaa, tai mistä johtuu. Tulehdusarvo ihan himppusen tippunut eilisestä 211, 202 muistaakseni. Laskisi nyt jo vihdoinkin reilusti, eikä vain junnaisi näissä samoissa lukemissa päivästä toiseen. Nyt täytyisi Joannan oman elimistön tehdä kovemmin hommia, että toipumisessa edistytään. Tänään hänelle sanoinkin, että nyt alat antaa kunnolla kyytiä sille ärsyttävälle pöpölle. Hän oli asiasta samaa mieltä.

Yksi ärsyttävvä homma on se, kun joutuu tekemään näitä kaiken maailman hakemuksia, että saisi jonkinlaista rahaakin elämiseen. Tuntuu, että olisi varmastikin ollut helpompaa hakea itselle ihan vain sairaslomaa, niin olisi paperihommia selvästi vähemmän. Tilannetta ei toki helpota yhtään se, että olen aina suuresti vihannut kaikenlaisia paperin pyöritys hommia. Minulla pitäisi ihan selvästi olla oma sihteeri näitä asioita varten. Mutta positiivisesti ajatellen, eiköhän nämäkin asiat tästä selviä kuitenkin päivä kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Tuo sinun viimeinen lause on melko hyvä tähän tilanteeseen. Nyt vaan äkkilähtö sille pöpölle vaikka näin virtuaalivoimin :)

    Paljon terkkuja potilaalle kummisedältä

    t. Ilkka

    VastaaPoista
  2. Tuntuu niin väärältä, että näissä tilanteissa, joissa jo muutenkin paljon ajateltavaa, pitäisi täyttää lukuisia hakemuksia ja papereita..... voimia pitäisi säästää muuhunkin. Toivon pelkkää hyvää sinne, tulehusarvot alas ja infektio hiiteen!!!! Terkkuja ja jaksuja!

    VastaaPoista